7Printre persoanele retinute în dosarul care vizeazã gruparea de crimã organizatã se aflã si fosta sotie a lui Alin Simota, Mirela Litera, acuzatã de procurori cã ar fi fãcut parte din gruparea condusã de sotul ei, Cristian Litera.

Cristian Litera este fosta gardã de corp a finantatorului echipei Jiul Petrosani, Alin Simota, iar Mirela este nimeni alta decât fosta lui sotie.

Alin Simota si Mirela Pintican s-au cãsãtorit în anul 2003, în luxosul complex de la Vata Bãi. Cãsnicia lor s-a sfârsit în sala de judecatã, unde magistratii au analizat mai întâi cererea de divort, iar mai apoi disensiunile au fost legate de pensia alimentarã si programul de vizitare al celor doi copii rezultati din cãsãtorie. Mirela l-a ales pe bodyguardul lui Simota, Cristian Litera. S-a mutat împreunã cu el la Deva si, mai apoi,

i-a devenit sotie, „la bine si la rãu”. Iar expresia s-a dovedit a fi mai mult decât adevãratã în cazul sotilor Litera, care au fost sãltati în acelasi dosar de procurorii de la Crimã Organizatã, retinuti pentru 24 de ore si trimisi în instantã cu propunere de arestare preventivã.

Un al doilea bodyguard al lui Simota, cãutat de oamenii legii

7-1În acelasi dosar mai este cercetat încã un fost bodyguard al lui Alin Simota, respectiv Cãtãlin Penciuc. Pentru el, procurorii au cerut arestarea preventivã în lipsã, pe 30 de zile. În august 2007, Cãtãlin penciuc era acuzat cã, împreunã cu Cristian Litera, l-au cãlcat efectiv în picioare pe un fost fotbalist de la Jiul, Mihai Lungan, pentru cã acesta refuza sã-si prelungeascã întelegerea cu clubul din Luncã. Ulterior Lungan si-a retras plângerea de la politie si s-a transferat la CSM Rm. Vâlcea ca jucãtor liber de contract. În aceste conditii urmãrirea penalã a celor doi agresori nu a fost începutã, politia neavând posibilitatea de a se autosesiza în acest caz.

Arestati preventiv

Curtea de Apel Alba a admis propunerile de arestare preventivã formulate de DIICOT Alba în acest dosar. Cristian Litera, Mirela Litera, Florin Voicu Micluta si Eminovici Ciobanu au fost retinuti pe o perioadã de 29 de zile, în timp ce Cãtãlin Penciuc a primit mandat în lipsã pentru 30 de zile. „Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulatã de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivã pentru 29 de zile cu privire la 4 persoane iar pentru altã persoanã s-a dispus arestarea preventivã pe o duratã de 30 de zile de la data prinderii sale”, spun reprezentantii Curtii de Apel Alba Iulia. De precizat cã dosarul a  fost solutionat pe fond de Curtea de Apel Alba Iulia dat fiind faptul cã printre persoanele fatã de care se fac cercetãri în acest caz se aflã si un ofiter de politia judiciarã din judetul Hunedoara. Hotãrârea Curtii de Apel Alba Iulia nu este definitivã, iar recursul va fi solutionat de Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Reamintim cã, joi, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreunã cu ofiteri de politie judiciarã din cadrul IPJ Alba, au reusit  destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 9 persoane, specializat în sãvârsirea de infractiuni de violentã –    cãmãtãrie, santaj, înselãciune cu consecinte deosebit de grave  si trafic de persoane. Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat  7 perchezitii domiciliare la locuintele învinuitilor. Potrivit procurorilor de la Crima Organizatã, liderul grupãrii infractionale era Constantin Cristian Litera, de 36 de ani, din municipiul  Deva, iar prejudiciul cauzat a fost calculat la peste 800.000 de euro.

Carmen Cosman