Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a apreciat eforturile minerilor din Valea Jiului și a arătat, în conferința de presă în care a vorbit despre stocurile de iarnă, că avem cărbune la Paroșeni. De altfel, a și făcut o comparație cu stocurile de anul trecut, la intrarea în iarnă. Atunci, Valea Jiului era pe zero.
Suntem pregătiți de iarnă, a spus ministrul Energiei, iar Valea Jiului va neutraliza huila la Paroșeni. Va intra și va produce energie de fiecare dată când se va cere acest lucru. Iar acum avem și stocul de huilă necesar.
„La Paroșeni sunt aproape 30.000 de tone de huilă. În Valea Jiului, am reușit să salvăm cele 2.000 de locuri de muncă, să ținem în viață CEVJ, defapt, să îi dăm o nouă viață și să putem să exploatăm în continuare termocentrala de la Paroșeni., Față de anul trecut, aici, creșterea e semnificativă.. Eram aproape de zero cu stocurile de huilă, pe vremea aceasta, anul trecut, astăzi avem aproape 30.000 de tone de huilă”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Complexul Energetic Valea Jiului a angajat recent oameni, inclusiv în subteran, pentru a reuși să mărească producția din subteran. Sunt 4 unități miniere de unde se mai scoate cărbune în Valea Jiului: Lonea, Livezeni, Vulcan și Lupeni.

Diana Mitrache