După ce a evitat o groapă ivită în mijlocul drumului național, aproape la limita unui accident grav, un motociclist craiovean a rămas în trafic și a dirijat traficul până la sosirea poliției. A fost un gest care, poate, a salvat mulți șoferi. Asta, pentru că pericolul unuyi accident era iminent.

Incidentul a avut loc pe DN 66, la prima oră a dimineții de vineri, când omul venea din Defileul Jiului și tranzita Petroșaniul. A văzut că lipsea capacul unui canal, pe care abia l-a evitat și a realizat pericolul. S-a dat joc de pe motor și a sunat la 112, iar până ce a ajuns echipajul de poliție a stat în mijlocul drumului și a atenționat toți șoferii. „Veneam de la Craiova și abia, abia am văzut canalul fără capac., Am zis că nu se poate așa ceva. Le-am zis vecinilor de pe aici să cheme poliția, dar nu au vrut să se bage? Cum să nu se bage, că moare vreunul aici. E gaură. Trece un motociclist, intră o mașină în depășire și se întâmplă vreo nenorocire. Am anunțat poliția și stau aici, în mijlocul drumului”, a spus Marian Motocu, motociclist.
După minute bune, în care motociclistul a stat și a atenționat oamenii din trafic, polițiștii au ajuns și au dirijat traficul rutier, până când a fost adus un capac nou.
Cel mai probabil, capacul de canal a fost furat noaptea, iar șoferii au mers pe riscul lor, până când acest motociclist a semnalat problema la 112.
Diana Mitrache