Venetia la Petrosani

Se topesc zapezile si daca pana acum nu puteam trece de muntii de omat, acum nu mai e loc de balti. Numai la Petrosani, echipele de interventie au desfundat canalele la foc continuu, in timp ce pietonii au fost nevoiti sa circule pe artera rutiera.

Incalzirea vremii face imposibil traficul prin Petrosani. Tonele de zapada au ajuns acum sa balteasca, iar intersectiile sunt aproape de netrecut.

Asa se intampla chiar in centrul orasului, acolo unde inca de duminica circulatia a fost intrerupta din cauza unor balti uriase. Totul a fost posibil din cauza topirii zapezilor, care au antrenat in canalele de scurgere reziduuri si materialul antiderapant care s-a folosit la deszapezire.

“Mai greu acum sa circuli. Am ocolit pe strada, dar si de masini trebuie sa ma feresc”, spune un trecator. “E normal ca s-a topit zapada si s-au format balti. Nu vedeti cat de multa zapada e si acum pe trotuar?”, spune un alt trecator.

Astfel s-a ajuns la situatia in care a fost necesara interventia cu utilaje adecvate pentru ca circulatia sa poata fi redata pietonilor. Totusi, mai raman in continuare munti de zapada stransi pe marginea trotuarelor, iar topirea lor va produce aceleasi efecte.

Diana Mitrache

Advertisements