Liceenii din Valea Jiului sunt invitați să ia parte la un experiment în care aceștia vor cunoaște eroii dintr-un film de aventură ce aduce în actualitate legendele dacilor. Divizia de gaming din Politehnica Timișoara ajunge la Lupeni și tot aici sunt așteptați și actrița Ramona Bădescu și specialiști ai facultății de chimie alimentară din Craiova, ei fiind cei care vor vorbi despre modificările genetice.

Primăria, și Consiliul Local al Municipiului Lupeni, împreună cu Comexim-R, invită liceenii să trăiască o aventură care combină educația prin joc cu povestea captivantă a unor eroi moderni ce vor schimba lumea din temelii.
EGREGORA, o aventură epică, la granița dintre imaginație și realitate, transformă în eroi tinerii exploratori, învățând despre alchimie, prietenie și forța interioară care le va schimba destinele. Experiența îi face să descopere secretele străvechi ale civilizației strămoșilor și pornește într-o călătorie de inițiere, prin tărâmuri pline de legende. Totul se desfășoară în Ținutul Lupilor, în 22 octombrie, de la ora 16,00.
Liceenii și părinții din Valea Jiului sunt așteptați la Cinematograful din Lupeni să se întâlnească aici cu invitații de onoare care vin de la Universitatea Politehnică Timișoara – Divizia de GAMING, Daniel ENE – Agenția LIMITLESS – oportunități nelimitate în era digitală pentru generațiile următoare, Universitatea din Craiova – Facultatea de Chimie Alimentară NON GMO (genetically modified organism) & Maestrul Alin PANAITE – prezentare falx și arc geto-dacic.
Va fi acolo și actrița Ramona Bădescu, cea care va împărtăși experiența filmărilor pentru EGREGORA din vechea capitală a Imperiului Roman, ROMA.
Egregora este călătoria a nouă orfani care pornesc într-o aventură spectaculoasă, cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal și secretele moștenite de la atlanți.
Intrarea va fi liberă.

Diana Mitrache