Pentru că nu au fost ocupate toate locurile scoase la concurs, conducerea CEVJ a decis să aleagă dintre cei care nu au obținut posturile, dar aveau note de trecere. Decizia a fost luată din rațiuni de eficientizare. Pe posturile care nu s-au ocupat nici acum, va fi organizat un nou concurs.
CEVJ a organizat în luna septembrie concurs pentru ocuparea celor 325 de posturi vacante aprobate prin Memorandum. Doar că nu toate posturile s-au ocupat. Și, în plus, au dat concurs oameni care aveau note bune. Așa că acesta a fost un avantaj și oamenii au primit un alt post. „Având în vedere referatele făcute de către directorii sucursalelor, prin care solicitau ca aceste posturi, vacantate prin pensionare, să fie ocupate, am considerat că este necesar ca aceste posturi să le ocupăm cu persoanele care deja au susținut un examen, o probă practică și fiind pe același profil, iar comisiile de specialitate au dat note, lucrările care au îndeplinit baremul, dar erau sub listă, le-am trecut pe aceste posturi”, a spus Adrian Drăghina, director CEVJ.
Astfel, în spiritul eficienței și transparenței totale, au fost ocupate și cele 20 posturi, și anume, posturi de economist, specialist CAMS, electrician, operator și muncitor necalificat. Sunt la E.M. Livezeni, doi economiști, la E.M. Vulcan 1 economist, 1 specialist CAMS și 5 muncitori necalificați subteran; iar la E.M. Lupeni 1 specialist CAMS. De asemenea au fost angajați și la Electrocentrale Paroșeni: 1 economist, 5 electricieni, 4 operatori.
Dar au mai rămas locuri vacante. „Mai avem posturi libere vacantate, în urma pensionărilor, dar care nu fac obiectul acestor concursuri. Sunt alte meserii și nu au fost acum ocupate, că oamenii nu au dat concurs. Unele dintre ele sunt vitale și le vom scoate la concurs în perioada următoare”, a conchis Adrian Drăghina, director CEVJ.

Diana Mitrache