14 cupluri, oameni trecuți împreună prin viață, ne-au împărtășit, la Petroșani, din experiența lor de viață. A fost Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, iar aici au fost primiți așa cum se cuvine, oamenii care ne sunt adevărate exemple.

Cu flori, șampania și prăjituri au fost întâmpinați cei care au împlinit o jumătate de veac împreună. La Petroșani, de Ziua Vârstnicilor, au ajuns în Sala de Marmură, la ceremonia dedicată lor, cuplurile care ne-au spus și nouă cum e să trăiești o viață de om împreună. „Nu cred că este un secret. Ne-am plăcut, ne-am luat din dragoste și spre bătrânețe, mult respect, ne-a ținut laolaltă”, a spus unul dintre cei felicitați azi. Iar soția l-a completat: „Respectul a contat. Iubirea de la început, iar mai apoi, respectul”.
„Dacă îți dă Dumnezeu viață, ajungi, dacă nu, nu. Nou[ ne-a dat o viață frumoasă împreună”, a spus o altă doamnă. Asta, în timp ce soțul a spus că mereu a ascultat sfaturile ei.„Datorită ei am reușit împreună”.
„Înțelegere, bun simț. Avem o familie frumoasă, copii”, a spus rețeta fericirii în cuplu, o altă doamnă. „Au zburat 50 de ani. Noi am avut mereu aceleași principii, am gândit la fel, am fost unul lângă altul. Și asta ne-a apropiat. Și nu mai putem renunța unul la altul”, a completat-o soțul ei, care a împlinit o jumătate de veac lângă aleasa inimii lui.
Toți cei care au ajuns la ceremonie au fost felicitați, iar primarul le-a mulțumit pentru exemplul pe care ni-l dau tuturor. „Odată cu vârsta, vin mai multe și mai bune și mai rele. Iar cele bune sunt cele ce v-au unit. Iar faptul că dumneavoastră ați împlinit 50 de ani de căsnicie, este lucrul cel mai important. Sunteți un exemplu pentru noi, generațiile mai tinere. În această viață, până la urmă, cel mai important lucru este familia”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Cuplurile de aur sunt:
Nicolina și Gheorghe Chiliban
Maricica și Gheorghe Ene
Georgeta și Vasile Florea
Margareta și Gheorghe-Viorel Gherman Marioara și Traian Ianeș Gheorghița și Ion Nanu
Adriana și Gherasim Aurel Narița Adela și Cornel Revitea
Elisabeta și Martin Szakacs
Maria șI constanti Țibuliac
Floarea și Ernest Tokar
Dorina Minerva și Polin Tokar
Maria și Dumitru Văcăriuc
Dorina și Dumitru Tuță
Seniorii au avut ocazia să își celebreze căsnicia, alături de întreaga comunitate, în Sala de Marmură a primăriei din Petroșani, acolo unde, pentru ei, a fost un spectacol dedicat Zilei Persoanelor Vârstnice.

Diana Mitrache