În mijlocul orașului Aninoasa, artistul Paul Șerban, a creat-o pe Gaia, mama pământului, în semn de protest, în stilul artistic ce l-a consacrat. Doar că Gaia, de această dată, va veghea, cu un ochi care plânge și unul care râde, apa care străbate orașul Aninoasa și care este mereu năpădită de gunoaie. De pe peretele unui bloc, creatura, care a luat chipul unei frumoase femei, privește și sceptic și optimist, cum pârâul Aninoasa, care curge prin fața blocului, e năpădit de deșeurile pe care oamenii le aruncă în apă.
De la un birt, din apropiere, mai mulți oameni privesc cu admirație. Stau la un pahar și vorbesc despre Paul.
„Este talentat. Noi îl știm. Și acum face iar ceva frumos, care va rămâne. Că alte lucrări ale lui s-au dus. Asta va rămâne”, a spus unul dintre meseni.
Un altul, privea de după gardul casei aflată peste drum de locul în care Paul, suit într-o nacelă, picta zidul. „Îmi place ce face acolo. Parcă se colorează puțin și la noi. Dar știu, vrea să ne spună că apa e poluată”, mi-a spus și acest privitor.
Paul, suit într-o nacelă de care abia a făcut rost, picta cu galben, partea optimistă a ființei întruchipată mereu de el, Gaia. „Este o lucrare pe care am numit-o Gaia, la fel ca prima mea lucrare. Doar că aici am un mesaj legat de poluarea cu deșeuri a apei. În dreapta Gaia trăiește în armonie cu ea însăși și cu natura. Sunt fluturi care simbolizează frumusețea. În partea stângă e scenariul rău. Aici e poluarea, deșeuri în apă”, spune Paul Șerban, artistul din Aninoasa care a reușit, nu o dată, să uimească lumea cu mesajele lui realizat în natură.
A văzut cum apa care trece prin fața casei lui e plină de gunoaie și acum vrea să dea culoare ideii de a salva pământul. Gaia este un personaj favorit al acestui tânăr, care a reușit să pună la treabă și primăria și Apele Române, într-un efort comun de a curăța apa.
„Poluarea cu deșeuri a apelor este o problemă mare. Nu o regăsim doar aici, în Aninoasa, ci este peste tot în lume chiar. Eu încerc să fac ceva, să conștientizez lumea. Că sigur mai am mult de luptat. Dar e un pas în direcția potrivită”, a mai spus Paul.

Diana Mitrache