Universitatea din Petroșani și-a deschis porțile, în prima zi a acestei săptămâni. Aula Universității a fost plină de studenți, mai ales cei din anul I, dar și profesori, ori oficialități. De altfel, așa cum a fost și la deschiderea anului școlar, în 9 septembrie, și la deschiderea anului universitar au ajuns la Petroșani oficialitățile din județ. Prefectul a ținut să le ureze mult succes celor de aici și a venit la Petroșani, unde a participat la ceremonia de deschidere a anului.
„Eu cred că Universitatea din Petroșani este cea mai prestigioasă unitate de învățământ superior din Hunedoara și valoarea este una intrinsecă, dacă putem spune acest lucru. Valoarea este dată de faptul că școala de aici formează profesioniști în domenii importante ce au și vor avea mare căutare. Pregătește oameni pentru meserii ce au mare căutare. Este important că funcționează în județul nostru o astfel de unitate de învățământ”, a spus Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.
„Am venit cu plăcere și onoare să particip la festivitatea de deschidere a noului an universitar. Îi felicit pe cei care pășesc pentru prima dată pragul Universității din Petroșani, dar și întreg grupul academic, pentru felul în care se implică și în care găsesc soluții pentru noi generații, care sunt foarte bine pregătite”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
„Este un moment important. Se deschide anul universitar la Petroșani și toată comunitatea este focusată pe acest eveniment. Așa cum a fost și la deschiderea anului școlar, acum suntem aici, iar noi le dorim mult succes celor care sunt aici studenți”, a spus și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
De la prezidiu, celor din Aulă le-a vorbit rectorul Universității din Petroșani, în anul în care aproape 1000 de tineri pășesc în primul lor an de facultate.
„Este emoția unui nou început. Trăim un moment festiv, irepetabil. Este momentul când Petroșaniul și Universitatea se umple de tinerețe. E tinerețea viitorilor ingineri, economiști, sociologi, de tinerețea eternă a dascălilor. Este anul cu numărul 76 de existență a Universității din Petroșani. Ne aflăm aici, nu doar pentru a marca acest nou început, ci și pentru a celebra angajamentul nostru comun, față de excelență, cunoaștere și inovație”, a spus profesorul, univ dr ing Sorin Mihai Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Diana Mitrache