Sute de oameni au fost legitimați, în cadrul unei razii la care au participat zeci de polițiști. Au fost verificați șoferi, mașinile, societățile comerciale și, unii chiar s-au ales cu amenzi. A fost o razie în Petroșani, Lupeni și Vulcan.

Sâmbătă seara, în municipiile Petroșani, Lupeni și Vulcan, au fost organizate razii, iar peste 70 de polițiști s-au aflat în stradă.

Acțiunile au urmărit prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violență, depistarea persoanelor urmărite și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul raziilor, în cele trei localități, polițiștii au legitimat 613 de persoane, dintre care 502 prin utilizarea aplicației E-DAC, au verificat 51 de societăți comerciale și au oprit în trafic, pentru control, 114 de autovehicule, 85 conducători auto fiind testați, în vederea determinării consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.040  de lei, 49 dintre amenzi vizând încălcări ale legislației rutiere (fiind luată și măsura complementară a reținerii unui certificat de înmatriculare).

De asemenea, au fost verificate peste 95 de persoane ce fac obiectul unor proceduri judiciare, 5 dintre acestea fiind conduse la sediul Poliției, pentru amprentare și fotografiere.

     Polițiștii au fost sprijiniți de jandarmii Grupării Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Diana Mitrache