M ai mulți oameni care locuiesc în Valea de Brazi, în vestul Văii Jiului, sunt îngroziți de ce li se poate întâmpla, după ce au observat că reabilitarea drumului național a înălțat prea mult terasamentul.

Oamenii cred că vor fi inundați la fiecare ploaie, din lipsa rigolelor pe care nu le văd pe drum și spun că deja casele lor au crăpat de la vibrațiile utilajelor.
Reabilitarea Drumului Național 66 A în zona localității Valea de Brazi a supraînălțat infrastructura cu aproximativ 20 de cm. Și, pentru că pe o parte a drumului sunt case, iar pe cealaltă versantul unui munte, oamenii cred că asta le va aduce mari neplăceri. Mai ales că nu văd rigolele de scurgere și nici vreun canal care să preia apa.
„Înălțarea drumului este peste nivelul vechi. Nu ar fi o problemă,
dar dacă ne făcea rigole, atunci drumul era
asigurat, în așa fel încât și gospodă-riile noastre erau asigurate și nu ne inundau ploile. Asta ne temem acum cel mai mult. Când plouă, ne inundă toate curțile. Iar aici, orice ar face, nivelul străzii e mai sus și nu știu cum vom ieși din curte apoi”,
a spus Mihai Traian Brăteanu, unul dintre cei care locuiesc aici.
„La vecinul aici, a fost tot o apă. Nu au rigole. Uitați cu cât se înaltă. Au băgat ceva plasă și apoi
au pus ceva tuburi. Ne temem că am casa acolo și dacă înalța strada cu 20 de cm, ce facem?”, a spus și Viorica Pavel, o altă femeie care are casa acolo
„Se înalță drumul și avem mașină de mergem acasă. Nu se mai poate circula. Apa, când vine, rămâne, că nu mai este scurgere”, a arătat și Iohana Nădrag, o altă vecină.
Reprezentanții DRDP Timișoara dau, însă, asigurări că lucrările vor fi conforme.
„Pe partea drumului, dinspre versant, este șanț pe toată zona unde se face consolidarea. Apele de pe versant vor fi preluate și deversate prin podețele existente, sau proiectate către Valea Jiului de vest”, apreciază Alina Sabou, purtător de cuvânt DRDP Timișoara.
Dar, asta nu e tot,
pentru că oamenii
spun că utilajele le-au
cam distrus casele, pentru că vibrațiile le-au creat crăpături în ziduri.
„Eu locuiesc aici și, când au venit cu utilajele, eu am zis că e cutremur. Până dincolo în bucătărie s-a simțit. Camera de la drum e afectată, are pereții crăpați. Și scările au crăpat și le-am făcut din nou”, a spus o altă femeie.
Reprezentanții
drumarilor au aflat
despre problemele de
aici și au promis că le vor lua în calcul.
„Lucrările se fac conform unui proiect avizat. Îi rugăm pe proprietari să aibă înțelegere. Știm că este deranj acum. Este șantier, dar până la finalizarea lucrării,
proprietarii vor avea acces la casele lor”, a conchis Alina Sabou, purtător de cuvânt DRDP Timișoara.
Diana Mitrache