Un proiect inedit care vizează primirea și acomodarea studenților din anul I de la Universitatea din Petroșani, va fi implementat, pentru prima dată, în acest an universitar. Studenții mai mari au pregătit o serie de activități cu și pentru noii veniți, așa încât toți să se simtă bine primiți.

Porțile festivalului se deschid în perioada 28 septembrie – 13 octombrie.
„Noi ne-am gândit să organizăm acest festival cu ocazia începerii anului universitar 2024 – 2025. Scopul festivalului este pentru a le oferi studenților nou –veniți, un mod mai ușor de a se integra. Sunt activități sociale, un work-shop, un eveniment de tip recreativ, sau o sesiune prin care încercăm să le spunem ce reguli au de respectat și cine îi poate reprezenta. Dar, în principal, vrem să îi integrăm mai ușor în viața de studenți”, a spus Bogdan Urloiu, președintele Asociației University of Petroșani Students Union – UPSU.
Studenții încep cu Turul UPET și, sub egida „hai să explorăm împreună sălile în care îți vei petrece studenția”, studenții vor afla unde sunt amfiteatrele și laboratoarele.
Totodată le sunt propuse și Seri sociale, pline de voie bună, unde au avea posibilitatea de a cunoaște oameni noi și de a-și crea noi amintiri.Nu va lipsi nici o acțiune de tip Treasure Hunt, iar organizatorii promit că astfel studenții vor descoperi campusul.
Și, desigur, vor fi și seri de distracție și muzică bună.

Diana Mitrache