Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au cerut lista de cheltuieli a teatrului de la Petroșani. Instituția este susținută financiar de forul județean, dar au apărut discuții despre premiera din acest sezon, așa că acum se lămuresc lucrurile.

Piesa de deschidere a noi stagiuni de la Teatrul Dramatic I.D Sîrbu din Petroșani, a adus un val de reacții, iar decorul a fost unul spectaculos. S-a jucat cu spectatorii pe scenă, așa că, dacă actul artistic este lăsat în grija actorilor, fără cenzură, cheltuielile trebuiesc justificate.
„Am cerut un deviz al acțiunilor pe care ei le-au făcut, al fiecărei piese de teatru, să vedem exact dacă se merită cheltuielile care sunt făcute pentru fiecare piesă de teatru”, spune Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Potrivit celor din Teatrul Dramatic I.D.Sîrbu, „Csaba Székely este considerat în acest moment cel mai important dramaturg din România. Anul trecut a primit Premiul UNITER pentru Cel mai bun text românesc montat în premieră absolută. Toate piesele sale au fost jucate cu aprecieri superlative la teatre din România, Ungaria, Italia, Republica Moldova sau Finlanda. A primit patru premii pentru dramaturgie ale Asociației Criticilor din Ungaria, inclusiv pentru „Flori de mină”, piesa jucată la Petroșani”.
Așa că actul artistic nu este acum luat în discuție. „Conducerea Consiliului Județean nu se bagă în actul artistic, dar, dacă cineva greșește, va plăti pentru ceea ce pune în operă. Știu că actorii sunt plătiți, că teatrul din Petroșani, ca și cel din Deva, sunt finanțate de CJH, iar dacă au probleme cu finanțarea, noi suntem direct răspunzători. Actul artistic este răspunderea exclusivă a conducerilor
acestor instituții”, a conchis Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

Diana Mitrache