Asfaltul mult așteptat în Colonia municipiului Petroșani nu este ceea ce se aștepta o femeie bătrână, care spune că acum se trezește cu mașinile care îi distrug stâlpii porții și se teme să iasă din propria curte. Se mișcă mai greu, iar în dreptul porții sale se termină aleea pietonală. La casa cu nr 7 de pe strada Sarmizegetusa nu există trotuar.
O alee pietonală, frumos asfaltată și cu rigole de scurgere a apei se termină fix în dreptul casei de la nr. 7. Aici, o femeie în vârstă și care se ajută de un baston ca să se deplaseze, spune că iese cu teamă din casă, de frica vreunei mașini. Iar recent a fost nevoită să își repare stâlpul curții, pentru că o mașină, care nu a avut loc pe străduța îngustă, a lovit poarta femeii.
„Din cauza mașinilor și, dacă eu le zic ceva șoferilor, se poartă urât, eu sunt în pericol aici. Circulația e mare, iar mașinile mici mai trec cum trec, dar să vedeți cele mari. S-a blocat una și mi-a stricat stâlpul la gard. Acum e în reparație. Eu nu pot să ies afară din curte, nu îmi dau seama când poate veni o mașină. Și, orice mașină ajunge până în pragul meu cu roțile. Unde e trotuarul meu? Nu e drumul meu. E al statului, dar așa ceva…”, spune Elena Damian, pensionară.
Femeia a cerut sprijin și la primărie și crede că montarea unor stâlpi care să îi protejeze casa ar ajuta-o. Doar că, în răspunsul primit de la Primăria municipiului Petroșani se arată că:
„cererea nu poate fi soluționată, deoarece prin montarea stâlpișorilor, la care faceți referire în cerere, s-ar închide drumul de circulație”
Situația este unică și nimeni nu poate face nimic. Asfaltul este proaspăt turnat și spațiul amenajat, iar circulația mașinilor este permisă, chiar dacă traficul nu este unul foarte mare.

Diana Mitrache