„Aleargă cu San Montan în Ținutul Momârlanilor Petrileni” este întrecerea, ajunsă acum la ediția a doua și care îi așteaptă pe sprotivii din zona noastră pe Taia. Va fi, ca de obicei, un concurs într-o zonă absolut fantastică, într-un peisaj, din care nu lipsesc stâncile abrupte ce vor străjui cărarea pe care se aleargă pe Taia, dar și cu o petrecere pe cinste, după festivitatea de premiere.

„Îi așteptăm cu drag și le promitem premii generoase, bună-voie, bună-dispoziție și un traseu de vis, de poveste, care va fi patrulat de voluntarii cu cai ai Fermei Raiul Cailor, care ne ajută și de data aceasta. Va fi patrulat de Salvamont și Jnadarmeriei Montane și avem și sprijinul Primăriei și Consiliului Local de la Petrila”, a spus Erika Șanta, organizatoarea întrecerii.
Concursul are loc în 6 octombrie, iar startul se dă de pe Cheile Tăii, în estul Văii Jiului. La final, toată lumea va fi invitată la un gulaș la ceaun, iar câștigătorii vor avea și premii. „Valea Jiului aleargă din nou, de data acesata pe Cheile Tăii și noi îi așteptăm pe toți alergătorii să vină și să facă parte din această a doua ediție a poveștii de toamnă. Este un traseu minunat și, de pe acest traseu se poate vedea tot estul Văii Jiului. Iar noi sperăm că vom avea o zi senină”, mai spune Erika.
La întrecerea din estul Văii Jiului sunt așteptați să participe orice sportiv, indiferent de vârstă, mai ales că acum este o categorie specială adresată vârstnicilor. În plus, și cei care vor să susțină financiar această nouă ediție sunt bineveniți.
Diana Mitrache