Pompierii s-au luptat azi noapte 3 ore cu flăcările, după ce un puternic incendiu a izbucnit la o casă.
„În această noapte, 18 pompieri ai Detașamentului Petroșani au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă situată pe strada Maleia din municipiul Petroșani.
De urgență, la fața locului au fost mobilizate 2 autospecialele de stingere cu apă și spumă, autoscara mecanică, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD.
La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul locuinței (P+1+M), pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.
Intervenția pompierilor a durat aproape 3 ore, incendiul fiind stins în limitele găsite.
În momentul producerii evenimentului, în casă se aflau 3 persoane, care s-au autoevacuat în siguranță.
În sprijinul pompierilor militari au acționat și pompierii voluntari din cadrul SVSU Petrila.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de materiale combustibil”, se arată în comunicatul ISU HUNEDOARA.
*Pompierii hunedoreni vă reamintesc principalele măsurile care trebuie luate pentru a preveni declanșarea incendiilor la coșurile de fum:*
-Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens.
-În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile.
-Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
-La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.
-Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.
-Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).
-Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.
În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru situații de urgență 112.