Artistul din Valea Jiului Paul Șerban ne propune o nouă viziune în artă și, așa cum ne-a obișnuit, de o vreme încoace, va face o lucrare de artă din ce îi oferă natura. Doar că, de această dată, folosește deșeurile care sufocă pârâul ce trece prin fața casei sale. Vrea astfel să tragă un semnal de alarmă și să arate oamenilor care locuiesc în preajma apelor că firul unui pârâu nu trebuie să fie mijlocul de transport al deșeurilor din gospodăriile lor.
Ca o coincidență, în 21 septembrie este Ziua Curățeniei Naționale.
„Este o problemă pe care o împărtășim și pe care trebuie să o rezolvăm împreună. Este problema deșeurilor aruncate în apă, sau pe stradă, care bătute de vânt și ploi, tot în apă ajung. Va fi o pictură foarte colorată și frumoasă, dar, în același timp, și încărcată de conținut. E un mesaj foarte puternic și faptul că există această problemă pe care, stați liniștiți! nu o vom rezolva”, a spus Paul Șerban, în videoclipul cu care își anunță începerea lucrării de artă pe pământ.
Paul, însă, ne cere sprijinul pentru că are nevoie de o nacelă sau o schelă și chiar așteaptă propuneri pentru locația în care să îți amplaseze lucrarea.

Diana Mitrache