Urmează ediția a doua a Festivalului literar din Petrila.
În data de 20 sept. 2024, de la ora 16.00, în perimetrul din fața Casei de Cultură „Ladislau Schmidt”, va avea loc festivalul Valea Jiului Literară – Books Valley Festival.
Ideea acestui eveniment, întregul concept s-a dezvoltat în cadrul clubului Fete Neinfricate – un program național, coordonat de către Fundația Progress şi implementat în câteva zeci de biblioteci publice.
„Această mișcare are în prim plan promovarea patrimoniului cultural local în ceea ce privește cultura scrisă. Vrem să facilităm întâlnirea iubitorilor de cultură cu scriitorii din Valea Jiului şi să informăm cu privire a noile apariții publicistice ale acestora. Ca şi anul trecut, vom amenaja standuri de prezentare, cu cărți scrise de către autori care s-au născut, au scris, ori s-au stabilit în Valea Jiului, standuri cu cărți vechi pe care vizitatorii le vor putea lua acasă, alături de care va fi şi o zonă unde poți veni cu cartea ta de acasă, pe care să o dai la schimb cu o altă carte, adusă de altcineva. O altă zonă va fi destinată copiilor care vor putea participa la activitățile pregătite de către Consiliul Elevilor de la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila, coordonați de către doamna prof. Bianca Popescu iar o altă zonă va fi destinată adulților, pentru relaxare și socializare” spune Oana Bălănescu, bibliotecara de la Biblioteca „Gheorghe Ittu”, din Petrila.

Diana Mitrache