Un bătrân de 92 de ani din Lupeni, Valea Jiului și-a împlinit visul pe aerodromul „Barza” din Târgu Jiu. Omul a ajuns acolo și a făcut primul lui zbor cu o aeronavă de agrement, așa că întreg personalul s-a simțit onorat de acest moment inedit.
„Nea Ilie (92 ani ), din Lupeni, Hunedoara, și-a împlinit visul suprem. Mulțumim”, au scris alături de fotografia lui Nea Ilie, piloții aerodromului Barza.
Omul a așteptat 92 de ani să își împlinească acest vis, așa că pilotul aeronavei a reușit să facă un om fericit.
„Și pentru noi a fost o surpriză, am crezut că nu aud bine, când mi-a zis vârsta.
I-am arătat, mai de la distanță munții, Parângul, Retezatul, Vârful Oslea, cam ce le arătăm noi, de obicei, vizitatorilor. Era foarte încântat”, spune Mihai Merlușcă, pilotul aeronavei.
Pilotul spune că totul i se datorează nepotului acestui om, care, după ce a avut și el o primă ecperiență de acest fel, a decis că îi va face o surpriză bunicului Ilie.
„Noi am zburat cu nepotul lui, anul trecut, peste munte. Și a vrut să îi facă o srupriză bunicului, care zicea că asta e ultima dorință a lui: să zboare cu avionul. Noi suntem recunoscuți ca un aerodrom pentru copii. Zburăm cu foarte mulți copii, dar, de data aceasta, am zburat cu cel mai mare copil. Felicitări nepotului! Că, mai rar, să se ocupe cineva de bătrâni. Și l-a dus, l-a plimbat și cu barca. Chiar era fascinat”, mai spune pilotul Mihai Merlușcă.
Florin Niță este din Lupeni și este nepotul care, după ce l-a plimbat pe nea Ilie, a scris pe pagina lui de socializare „Bunicul lovește din nou”.
Pilotul spune că zborul cu cel pe care l-a numit „cel mai mare copil cu care a zburat vreodată” a fost unul încântător și, în imaginile surprinse în zbor, l-a prins și în momentul în care, de sus, nea Ilie a recunoscut Coloana Infinitului.
Diana Mitrache