Astăzi a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de anveloparea și reabilitare, pentru două blocuri-turn aflate în centrul municipiului Petroșani. La Primăria din Petroșani a ajuns reprezentantul firmei constructoare, care este din Timișoara.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani:
„Este vorba despre blocurile 85 și 89, două blocuri turn, de pe strada 1 Decembrie 1918, care sunt de o parte și de cealaltă a Cinematografului „Șerban Ionescu”. Sunt blocuri care vor fi navelopate pe PNRRR, suma totală fiind de aproximativ 13 milioane de lei. Astăzi am semnat contractul de lucrări, cu reprezentantul fimei care va face această lucrare”

Constructorul spune că va anvelopa aproximativ 10.000 de metri pătrați și că șucările sunt ample și cuprind inclusiv înlocuirea lifturilor.

Andrei Ene, reprezentantul constructorului:
„Este vorba de o anveloparea clasică, cu vată minerală, de grosime 15 cm. Va fi înlocuită și tâmplăria, acolo unde este necesar, respectiv acsensoarele vor fi înlocuite și, la fel, și tot ce înseamnă partea de terase se vor reabilita și ele”

Cinci blocuri din centrul Petroșani sunt cuprinse într-un amplu proiect de reabilitare. O parte dintre lucrări sunt deja finalizate.

Diana Mitrache