Aproape 31.000 de copii sunt incluși în programul „Laptele și cornul” în școlile din județul Hunedoara. Este un proiect ce vizează copiii cu risc de abandon școlar, cu precădere, dar sunt și 40 de școli în care se desfășoară programul „Masa sănătoasă”. Anul școlar este abia la început și licitațiile încă nu au fost atribuite, dar inspectorii școlari dau asigurări că elevii vor primi de mâncare în curând.
„În județul Hunedoara avem aproximativ 31.000 de beneficiari, elevi și preșcolari, și suntem în etapa în care se încheie contractele între Consiliul Județean Hunedoara și furnizorii de aceste produse. Deci, în cel mai scurt timp, aceste produse vor ajunge în școli, la copii”, declară Maria Ștefănie, inspector general IȘJ Hunedoara.
Dar în școlile din județul nostru copiii primesc și o masă caldă. Sunt mai multe unități cuprinse aici și cei mici primesc, la ora prânzului, o masă sănătoasă.
„Începând cu anul 2024, când se implementează acest program, am trecut de la programul „masa caldă” la programul „masa sănătoasă”, iar programul a fost extins. În județul Hunedoara, avem 40 de unități de învățământ cuprinse în acest proiect. În 33 de unități contractele sunt încheiate, iar elevii beneficiază de masa sau pachetul alimentar stabilit, la nivelul unității de învățământ. Pentru celelalte 7 unități de învățământ, acum se finalizează procedurile de licitație”, mai spune Maria Ștefănie.
Ambele programe sunt gândite pentru fiecare unitate de învățământ și, în zonele cu risc crescut de abandon școlar, copiii iau o masă caldă sănătoasă, la prânz, chiar la școală.

Diana Mitrache