Veterinarii au dat amenzi uriașe în luna august, atunci când temperaturile au fost caniculare, iar problemele descoperite au fost majore.
Potrivit inspectorilor care verifică piețele și magazinele, ori restaurantele, pe tot parcursul lunii august, verificările s-au intensificat și din cauza caniculei, iar sancțiunile nu au lipsit.

„În perioada 1-31 august au fost verificate un număr de 568 de obiective, iar pentru deficienţele constatate au fost aplicate 30 amenzi contravenţionale în cuantum de 196.600 lei, precum și 3 avertismente.
La nivelul DSVSA Hunedoara au fost înregistrate și soluționate 19 sesizări”, se arată în comunicatul inspectorilor sanitari-veterinari.
Amenzile s-au dat pentru igienă și întreținere necorespunzătoare a spațiilor din dotare, depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, ori pentru modul în care s-au transportat produsele alimentare.
Și, dacă tot a fost caniculă, au fost controale și în fermele comerciale, farmacii și cabinete veterinare. În total au fost verificate un număr de 220 obiective.
Inspectorii au găsit și aici adăposturi de animale impropriu întreținute, ori animale ce urmau să fie vândute, fără documentele necesare, iar farmaciile veterinare încă au deficiențe privind eliberarea produselor medicinal veterinare. În urma neconformităților constatate au fost aplicate 14 amenzi contravenționale în cuantum de 65.400 lei, precum și 3 avertismente.

Diana Mitrache