Toate școlile din Valea Jiului au fost verificate și s-au luat probe de la fiecare sistem de aducțiune al apei. Au făcut-o cei de la Apa Serv și, în urma analizelor, a reieșit că nu sunt probleme. Totuși, rețelele vor fi monitorizate în continuare.

Laboratorul de analize a apei a prelucrat probele luate de la fiecare sistem ce alimentează școlile cu apă. Chiar și sistemele de canalizare au fost verificate și, cei de la Apa Serv spun că nu au fost găsite nereguli. Măsura a fost necesară, după o perioadă lungă în care aceste rețele, pe perioada vacanței, nu au funcționat. „Am verificat 31 de școli, 10 grădinițe și 8 licee. Verificarea unei școli nu a însemnat doar punctul de branșament, unde este limita noastră de responsabilitate, ci am luat fiecare palier în parte, baie în parte, ca să ne asigurăm că apa este potabilă”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Raportul a fost finalizat și analizele nu indică probleme. „Nu a fost nevoie să repetăm analizele și asta înseamnă că apa a fost, din punct de vedere microbiologic și fizico-chimic, a fost potabilă”, mai spune managerul SC Apa Serv.
Monitorizarea școlilor, grădinițelor și liceelor va continua și Apa Serv e gata să intervină chiar și în situația în care apar nereguli la sistemele de canalizare ale unităților.
„Suntem aproape de fiecare administrator și, chiar dacă nu sună prin dispecerat, deși așa ar fi cel mai bine, noi acționăm, așa încât să ne asigurăm că nu sunt probleme cu apa potabilă și cu canalizare”, a conchis Cristian Ionică.

Diana Mitrache