După ce a fost vandalizat și a rămas fără ușă și geamuri, refugiul din Parângul Mare a fost refăcut, grație unor voluntari veniți din mai multe colțuri ale țării. A fost un efort uriaș, pentru că oamenii au cărat în brațe toate echipamentele, tocurile geamurile și ușa, iar asta doar pentru că niște inconștienți s-au distrat la munte și au devastat totul.

„Refugiul Parângul Mare are ușă nouă, sticlă nouă la geam și am vopsit cu alb peste acel grafitti. Respect maxim pentru voluntarii care au sacrificat o zi din viața lor. Să urci 5 km și 800 metri diferență pozitivă de nivel, cu ușa de PVC, toc PVC, sticla, scule de montaj, e o altfel de tură”, a scris pe facebook Valentin Dumitru, unul dintre voluntarii care au participat la refacerea refugiului, alături de: Boris Ion, Cosmin Ciceu, Flavia Flechianu, Lavinia Diana Cocora, Bianca Novac, Lucian Nicolae, Adrian Grigore, Alex și Remus Popescu- din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara.

Niște vandali au rupt, zilele trecute, ușa, au spart geamurile și au lăsat inscripții cu spray pe containerul de care au nevoie turiștii în munte. Așa că salvamontiștii au preluat toată treaba, ajutați, desigur de voluntari. „Inițiativa a pornit de la Salvamont. Noi am reușit să ducem sus un meseriaș, care să vadă ce ne trebuie la ușă, apoi am achiziționat ușa și geamul spart și, bineînțeles, împreună cu voluntarii, și cu cei de la Salvamont Parâng, am montat sus și am curățat scrisul de pe container. Sper să reziste în timp și să le fie de folos turiștilor, pentru că acesta este scopul unui refugiu turistic”, a spus Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara.
Nu se știe cine sunt vandalii și de ce s-au răzbunat pe ușa și geamul acestui refugiu din munte.
Salvamontiștii le atrag atenția tuturor să aibă grijă de aceste locuri și închidă ușa și geamurile, după ce le părăsesc.

Diana Mitrache
Imagini facebook