Europarlamentarul Diana Șoșoacă a ajuns, la finele săptămânii trecute, în Valea Jiului și s-a întâlnit, în mai multe orașe, cu pensionarii mineri. Le-a explicat care sunt pașii pe care să îi urmeze, acum, când au primit deciziile de pensie de care nu sunt mulțumiți. Sunt doar 3 pași, le-a explicat europarlamentarul.

Sosită de sâmbătă în județul Hunedoara, Diana Ivanovici Șoșoacă, de meserie avocat, a purtat discuții cu minerii pensionari, în fiecare oraș. De la Lupeni, la Lonea, cei care au dorit, au găsit-o și i-au cerut sprijin.
Fiind de profesie avocat, Diana Șoșoacă le-a spus ce ar fi bine să facă acum. Sunt 3 pași: „Nu încheiați contracte de prestări servicii cu firme care vă spun că vă reprezintă în instanță, pentru că am văzut contracte cu un SRL, pe care una dintre asociațiile minerilor trebuia să îl încheie, cu un avocat care prelua toată cazuistica. Minerul trebuia să plătească 2000 de lei, plus TVA. În cazul în acre câștiga, dar, până acolo, o taxă taxă de consultanță, nenominalizată. Adică, dacă îți cerea 5000 de lei, tu trebuie să îi dai atât”, a spus Diana Șoșoacă, europarlamentar, președinta SOS România, în cadrul unei conferințe de presă.
Diana Șoșoacă le spune pensionarilor să fie atenți. Avocații costă și primul lucru este să conteste. „În termen de 45 de zile, de la primirea plicului, să atacați la Tribunal. Din punctul meu de vedere, tribunalele vor fi blocate și trebuie să o faceți. (…) Primul lucru, contestație în termen de maxim 45 de zile. Apoi, nu aruncați plicurile, pentru că ele conțin ștampilele de la data la care au fost trimise de la Casa de Pensii și ștampila cu data la care a ajuns la dvs. Sunt și plicuri care nu au ștampilă. Vă duceți la Poștă și solicitați o poză după registrul lor. (…) Apoi, sesizare către Avocatul Poporului. (…) Al treilea lucru, să sesizați toate instituțiile abilitate, de la primul ministru, la ministrul de resort și Parlament, fiindcă trebuie blocate toate instituțiile”, a spus Diana Șoșoacă, europarlamentar, președinta SOS România.
Diana Ivanovici Șoșoacă a dat audiențe în Valea Jiului, oamenilor care au plecat la pensie din minerit și le-a cerut să fie puternici și să nu renunțe la drepturile lor.

Diana Mitrache