Un parc nou a fost amenajat în campusul Universității din Petroșani. Locul era un vechi spațiu năpădit de bălării, dar administrația l-a transformat într-un loc preferat de promenadă și odihnă. Cândva un loc împădurit, în care nu intra nimeni, spațiul din zona verde a campusului are acum un parc cu bănci, o poartă de intrare, alei pietruite, dar și un labirint în trepte.

Este un loc preferat de mulți oameni care ajung aici și asta le dă satisfacție celor ce au gândit renovarea totală. „Am finalizat parcul acesta și mă bucur că văd chiar în timpul zilei, sau spre seară, oamenii din Petroșani care merg poate la baza noastră sportivă, ori fac o plimbare spre Brădet și poposesc și aici, în acest parc amenajat. Ideea a de avea o altă destinație a unei zone împădurită și neîngrijită, a dat bine”, spune prof univ dr ing Sorin Mihai Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Și, tot în campus, la câțiva metri distanță, se lucrează la acoperiș. „Reparăm acoperișul în zona cu Aula și Rectoratul și până la nivelul Corpului A, așa încât să nu mai avem infiltrații de apă. Am căutat să înlocuim și să reparăm, zona, acolo unde nu am reparat de 25 de ani”, mai spune rectorul.
Parcul a luat locul unei zone ce era extrem de degradată, pe care erau crescuți arbori și arbuști, iar vegetația a fost total îndepărtată.
De altfel, la Petroșani, campusul universitar se află într-o frumoasă zonă de munte, iar copacii mari au fost lăsați pentru a crea umbră în acest parc realizat în trepte, pe o suprafață nou decopertată și amenajată peisagistic.

Diana Mitrache