Terenul de rugby, cel de fotbal, de tenis, sau tribuna, vestiarele și sala de sport  din campusul Universității Petroșani așteaptă reabilitarea. Proiectul e gata și Compania Națională de Investiții ar putea aloca sumele necesare spre finalul acestui an. Asta, pentru că există o listă de priorități, care trebuie urmată.

Terenurile nu au mai fost reabilitate, iar tribuna este și ea extrem de degradată. Asta, pentru că, în ultimii ani, mai mult s-au făcut cârpeli și întreaga bază sportivă are nevoie acum să fie reabilitată.

Proiectul este gata de 3 ani. Mai trebuie să vină banii, pentru că acest proiect a trecut și de comisia tehnică. „Se pare că, la nivelul CNI, există niște priorități pe domenii de activitate: infrastructură, baze sportive, școli, grădinițe, etc. Și, pentru fiecare dintre ele, există o sumă. Sperăm să se discute, în luna noiembrie, finanțarea”, a spus prof univ dr ing Sorin Mihai Radu, Rectorul Universității Petroșani.

Rectorul școlii superioare de la noi spune că mizează pe performanțele sportive ale studenților de aici și crede că acest atu va sta la baza alocării, cu prioritate, a banilor. „Cred, și sper, să se acorde o mai mare importanță bazelor sportive de toate felurile și, ca atare să intrăm la finanțare, la finalul acestui an. Am arătat, în adresa făcută de către Universitate și Primăria  municipiului Petroșani, că această bază nu este numai a studenților, ci este a tuturor celor din Petroșani. Este o bază la care pot să vină și elevii de liceu”, mai spune rectorul Universitățăii Petroșani.

Este un proiect de aproape 11 milioane de euro, care vizează construirea unei săli noi, multifuncționale, realizarea a peste 64 de spații de cazare,  îmbunătățirea infrastructurii terenului de rugby, vestiare, ori dotarea cu instalație de  nocturnă.

Terenurile, tribuna, ori sala de sport a universității, au peste 6 decenii de viață și reabilitarea acestora este o necesitate absolută.

 

Diana Mitrache