A început procedura prin care Complexul Energetic Valea Jiului își caută director general. Vechiul director, care era înscris în cursă, este anchetat de DIICOT. În plus, sunt și peste 300 de locuri de muncă pentru minele rămase deschise și care au nevoie de personal.

Complexul Energetic Valea Jiului caută un director general cu reputație personală și profesională ireproșabilă. La finalul săptămânii trecute a fost lansată procedura de selecție, pe care o face o firmă de specialitate. Fostul director general, Eusebiu Durbacă este cercetat de DIICOT. „Deocamdată, nu știu să vă spun dacă s-a înscris cineva, având în vedere că doar de vinerea trecută a început înscrierea candidaților”, a spus Adrian Drăghina, director general interimar al CEVJ. De miercuri se deschide și procedura de recrutare a personalului care să lucreze în subteranul minelor. „Vor avea loc angajări și, începând cu data de 4 septembrie, se pot depune dosarele pentru înscrierea la concurs, pentru posturile scoase. Oamenii sunt așteptați la sediul CEVJ, la registratură. Documentele necesare vor fi publicate în aceste zile pe site-ul nostru”, mai spune Adrian Drăghina. Cei de la Complexul Energetic Valea Jiului spun că au nevoie de personal și că oamenii vor lucra direct în producție, în subteran, dar sunt scoase și posturi la suprafață. „Este nevoie atât de oameni care vor lucra direct în producție, cât și în alte profile, pentru că sunt și activități ce trebuie supravegheate permanent și nu e nevoie doar de cei care lucrează în subteran, mă refer la mineri. Avem și mineri și cu studii medii, lăcătuși și superioare chiar, câteva posturi”, a conchis directorul general interimar.
Complexul Energetic Valea Jiului scoate la concurs, în această săptămână, 325 de locuri de muncă, la minele de aici.
De la 1 februarie 2024, au fost angajați 43 de oameni la minele din Valea Jiului. Aproape 300 de oameni s-au înscris la concursul ce a avut loc atunci, concurența fiind de aproape 7 oameni pe un loc.

Diana Mitrache