În noaptea de 30/31 august 2024, polițiștii din cadrul polițiilor Petrila, Petroșani, Vulcan, Aninoasa, Lupeni și Uricani, alături de polițiștii structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, au efectuat acțiuni de prevenire a infracțiunilor, a diminuării fenomenului infracțional, precum și activități de depistare a unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.
Cu această ocazie, au fost legitimate un număr de 189 persoane și 86 de autovehicule verficate. În urma activităților efectuate de către polițiști in cadrul aceste acțiuni, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni în valoare de 16.610 lei și au confiscat suma de 2742 lei. De asemenea au fost verificate trei societăți comerciale.
Polițiștii rutieri au efectuat 30 testări cu aparatele alcooltest în vederea depistării conducătorilor auto care au consumat alcool și 5 testări cu aparatele din dotare în vederea depistării conducătorilor auto care au consumat substanțe interzise, fiind reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare a unui autovehicul. De asemenea au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier.
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea comiterii infracțiunilor și asigurarea unui climat de siguranță pentru cetățeni.