Regiunea Vest se pregătește pentru o schimbare semnificativă în educație, cu 14 proiecte importante de modernizare a infrastructurii universităților aflate în evaluare. Proiectele, care vizează îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților educaționale, sunt parte a Programului Regional Vest și au o valoare nerambursabilă de peste 33,56 milioane de euro.
Printre proiectele depuse se numără și două proiecte de modernizare a infrastructurii educaționale la Universitatea din Petroșani. Etapa I, cu o valoare de 6.806.115,67 RON (aproximativ 1.367.623,61 €), și Etapa II, estimată la 6.303.897,5 RON (aproximativ 1.266.707,69 €), promit să aducă îmbunătățiri esențiale în facilitățile universității.
”Proiectele vizează îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților educaționale, prin modernizarea și dotarea universităților”, arată ADRVEST.
Toate cele 14 proiecte, depuse de instituțiile de învățământ superior de stat din Regiunea Vest, reflectă angajamentul față de modernizarea și dotarea universităților, punând accent pe crearea unor medii de învățare mai eficiente și mai moderne. Finalizarea acestora va reprezenta un pas important către o educație de calitate superioară și o infrastructură universitară competitivă.