Există în județul Hunedoara o tabără, deschisă la începutul acestei săptămâni, în care se învață mândria de a fi român. Este la Geoagiu și a fost posibilă după ce Ministerul Tineretului Familiei și Egalității de Șanase, condus de Natalia Intotero și Consiliul Județean Hunedoara.
„Mândri de valorile României” se numește tabăra deschisă la Geoagiu, în anul omagial Avram Iancu și care este destinat aniversării a 200 de ani de la nașterea revoluționarului.
Timp de 5 zile, 140 de studenți excepționali din instituțiile de învățământ militar se vor bucura de o experiență unică, explorând frumusețile și istoria locurilor precum Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, frumosul Panteon al Moților de la Țebea și multe altele.
„Sunt 140 de studenți de la toate academiile de ordine publică, siguranță, securitate și apărare națională din România. Sunt 7 academii și mă bucur că au acceptat o astfel de tabără, care este pentru prima dată organizată. Scopul este acela de a conștientiza cât este de important să ne iubim țara, să ne respectăm valorile naționale și să îi respectăm pe cei care au ales cariera militară, dar și de a-i încuraja pe cât mai mulți tineri să ajungă militari”, a spus Natalia Intotero, ministrul Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse.
A fost ales județul Hunedoara, aici fiind locul în care au trăit Avram Iancu, Horia, Cloșca și Crișan și este anul dedicat lui Avram Iancu.
Mai mult, ministrul Natalia Intotero a precizat că aici avem și Sarmisegetuza Regia, locul de unde a pornit poporul nostru.
Diana Mitrache