În două luni de zile expiră contractul colectiv de muncă al minerilor și energeticienilor din Valea Jiului. Liderii sindicali au declarat deschise, din această săptămână, negocierile pentru un nou contract la nivel de complex. Au precizat și care vor fi punctele pentru care nu vor ceda.

Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Valea Jiului spune că a anunțat administrația și cheamă responsabilii la negocierea unui nou contract, care îl vrea la fel de avantajos pentru mineri.
„Ne aflăm în perioada de 60 de zile de la termenul la care va expira actualul CCM. Ca atare, Sindicatului Muntele a inițiat demararea procedurii de negociere a CCM. Ne propunem ca actualul CCM să nu fie sub cel negociat acum și ne mai propunem să corelăm prevederile CCM din toate punctele de vedere, cu evoluția viitoare a CEVJ”, declară Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.
Din 2022, minerii și energeticienii din Valea Jiului au negociat unul dintre cele mai avantajoase contracte colective de muncă de până acum. Aceștia au prime, chiar de două ori, la Paști și și în Vinerea Mare, la Crăciun, de ziua lor de naștere și de ziua minerului sau a energeticianului. Tichetele de masă sunt mai avantajoase și mai multe sporuri au crescut considerabil. Angajații CEH au spor de periculozitate, de front, de fidelitate, de ore suplimentare, dar și ajutor de încălzire, ori tichete de masă.
În CCM există bani pentru tichete-cadou cu ocazia Zilei Copilului, pentru fiecare copil al angajaților, până la 14 ani.

Diana Mitrache