Bacovia, Arghezi, Eminescu sau Nichita Stănescu au fost numele pe care absolvenții care au dat Bacalaureatul de toamnă, le-au spus la ieșirea din examen. Și au fost, printre ei, și optimiști care au spus că acum vor lua note mari și e clar că iau și Bacalaureatul.

„A fost mai bine tura asta. Acum aștept să văd dacă îl iau. A picat Tudor Arghezi, parcă. Acum, și dacă îl iau și dacă nu, mai am ture când îl pot da. Merg cu încredere”, a spus unul dintre primii absolvenți care a ieșit din examen.
„De data asta a căzut Eminescu și George Bacovia. A fost greu, dar parcă și ușor. Sper că mi-au purtat noroc. Zic că iau un 8”, a spus un alt absolvent, mai optimist.
„A picat „Testament”, iar eu îmi fac testamentul dacă nu îl iau. Zic că îl iau”, a adăugat un alt absolvent.
Peste 700 de tineri s-au înscris în Hunedoara ca să susțină examenul de Bacalaureat. 2024 a avut cea mai bună rată de promovabilitate din ultimii 5 ani. Printre cei care au intrat la prima probă, însă, au fost și absenți.
„În județul Hunedoara, pentru proba de astăzi, s-au înscris 384 de candidați, iar prezenți am avut 331. Au fost, deci, 53 de absenți. Nu avem niciun candidat eliminat”, a spus prof. Maria Ștefănie, inspector general școlar IȘJ Hunedoara.
În județul nostru, 2441 de absolvenți s-au înscris să dea sesiunea de vară a Bacalaureatului. Prezenți au fost 2348. Rata cumulată de promovare, în județul Hunedoara, înainte de contestații, a fost 75,21%, fiind cea mai bună din ultimii 5 ani.
88 de candidați au fost din promoțiile anterioare.
Marți, 20 august, este proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie și miercuri proba la alegere, iar joi, proba la Limba și literatura maternă.
Diana Mitrache