Gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui incendiu la operatori economici din industrie” a fost tema exercițiului cu forțe și mijloace în teren desfășurat astăzi de către pompierii militari ai Secției Brad, la cel mai important operator economic din raionul de intervenție, societate comercială cu activitate în comuna Ribița.

    În cadrul exercițiului s-a simulat intervenția în cazul izbucnirii unui incendiu cauzat de un scurtcircuit electric produs la stația de încărcare a acumulatorilor folosiți la motostivuitoarele electrice.

     Conform scenariului, pe fondul izbucnirii incendiului, personalul din cadrul operatorului economic, responsabil cu prima intervenție, a procedat la alarmarea muncitorilor, declanșarea sistemului de alarmare, evacuarea personalului, deconectarea energiei electrice și, apoi, la încercarea de a lichida incendiul cu un stingător.

       În urma acestei prime intervenții, un angajat este surprins de incendiul în dezvoltare, nu reușește să lichideze focarul și se intoxică cu fum.

       În încercarea de autoevacuare acesta suferă arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței,precum și o fractură de membru inferior drept.

       Imediat după producerea incendiului a fost alertată Secția de pompieriBrad – ai cărei salvatorise deplasează în cel mai scurt timp cu 2 autospecialele de stingere cu apă și spumă și cu o ambulanță SMURD, iar ca resursă umană a fost alocat un total de 11 subofițeri , 2 soldați precum și un voluntar pentru situații de urgență.

      Ajunse la fața locului, echipajele de pompieri analizează în cel mai scurt timp informațiile primiteși apoi intervin operativ pentru căutarea-salvarea persoanei surprinse în interior, dar și pentru protecția materialelor depozitate și localizarea incendiului.

       După evacuarea victimei și preluarea acesteia de către echipajul SMURD, echipele de intervențieintervin pentru lichidarea incendiului.

       Odată cu încheierea exercițiului, personalul implicat din cadrul ambelor instituții a participat la o analiză despre colaborarea pe timpul eventualelor evenimente de acest fel, ce ar putea apărea, dar și despre măsurile care trebuie luate pentru ca asemenea situații de urgență să fie prevenite.

  Compartimentul de Informare și Relații Publice