Și-a creat un cont de copilă de 14 ani și a prins un bărbat, gata să întrețină relații cu o fetiță. Vorbim despre un tânăr de 20 de ani din Deva, care a ajutat poliția să prindă un bărbat care intenționa să se întâlnească cu o minoră, pentru o partidă de sex.

După ce și-a creat un cont fals din care reieșea că este o fetiță de 14 ani, tânărul de 20 de ani a avut mai multe discuții, în mediul on-line cu un bărbat de 38 de ani. A adunat mai multe dovezi și, ulterior, a sunat la poliție.
„La data de 28 iulie 2024, în jurul orei 21:50, Poliția Municipiului Deva, a fost sesizată de către un tânăr de 20 ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, acesta și-a creat un profil fals pe o rețea de socializare, dându-se drept o fată de 14 ani, iar un bărbat dorește să se întâlnească cu această minoră pentru a întreține relații sexuale.
În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de către polițiști, persoana bănuită de comiterea acestei fapte a fost identificată ca fiind un bărbat de 38 de ani din comuna Rădăuți-Prut, județul Botoșani.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale”, a spus Carla Strujan, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Conform unei statistici, bazate pe datele din 2023, 900 de copii au fost victime ale abuzurilor sexuale online, la nivel național. Pentru pedofili, internetul este locul predilect în care își vânează victimele.
Potrivit autorităților, victimele sunt adesea minori care au acces necontrolat la internet, tocmai de aceea sunt considerate o pradă ușoară. Vorbim despre fete care se îndrăgostesc adesea de infractori sau băieți care sunt păcăliți de așa ziși prieteni să se expună în fața camerei video. În 2023, au fost înregistrate peste 900 de dosare penale pentru pornografie infantilă.

Diana Mitrache