Cantinã socialã pentru copiii strãzii

11Un imobil vechi din Lupeni, care acum nu mai are nicio functionalitate, va fi transformat în cantinã socialã pentru micii cersetori. Clãdirea a fost donatã de omul ed afaceri Emil Pãrãu, cel care a înfiintat Asociatia Sfânta Filofteia, cãreia i-a pus la dispozitie imobilul.

Blocul se aflã pe Strada Viscoza si, cu multã vreme în urmã, adãpostea un hotel. Acum acesta nu mai are functionalitate, dar clãdirea a fost donatã si urmeazã sã fie transformatã de cantinã socialã. Beneficiari vor fi micii cersetori de care ne lovim zi de zi pe strãzile Vãii Jiului. Costurile de refacere a imobilului sunt mari, de peste un milion de lei, dar încet – încet lucrurile se miscã, iar pânã acum au fost procurate toate materialele necesare pentru refacerea acoperisului. „Cam 10% putem spune cã avem ce ne trebuie si, încet – încet continuãm. Sunt foarte multi investitori, oameni de bine, care asteptau doar un impuls si sunt convins cã fiecare va veni cu ceva, cu o contributie si vom realiza ce ne-a propus”, a declarat Emil Pãrãu. Beneficiarii nu numai cã vor mânca aici, dar vor primi si educatie. Profesorii voluntari de al Asociatia Sfânta Filofteia îi vor învãta sã scrie, sã citeascã si îi vor antrena în diverse actiuni de voluntariat, încercând sã-i integreze cât mai bine în societate.

11-1Din asociatie poate face parte oricine. Cotizatia este de minim 40 de lei pe an, dar poate fi plãtitã si în ore de muncã voluntarã. „De fapt, noi avem nevoie în aceastã asociatie nu atât de bani, cât de oameni de bine. Vrem sã facem ceva pentru Valea Jiului”, a mai spus initiatorul acestei actiuni.

Carmen Cosman

Advertisements