Sunt 3 concurenți pentru un post de student la Universitatea din Petroșani. Situația este valabilă la anumite specializări, care îi vizează pe ingineri și după două zile, în această săptămână, în care s-a prelungit perioada de înscriere, absolvenții de liceu așteaptă să vadă unde au fost acceptați.

„Față de anul trecut, stăm mai bine. De altfel, în ultimii 5 sau 6 ani, am tot crescut în ce privește numărul celor care s-au înscris la noi și au și continuat aici. Anul acesta chiar stăm foarte bine. Avem 406 candidați, iar 314 la buget au prima opțiune, iar o parte ar putea intra cu taxă. Avem specializări la care toate locurile se vor ocupa acum, în prima etapă, pentru că avem mai mulți înscriși decât locuri bugetate. Și pot da exemplul la Ingineria Transportului și a Traficului, unde avem 99 de înscriși, pe 34 de locuri bugetate. La Electromecanică, la Horezu, sunt 53 de înscriși, pe 22 de locuri bugetate. La Electromecanică Petroșani – 45 de candidați, pe 30 de locuri bugetate”, a spus conf univ dr inginer Ilie Uțu, decanul Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Petroșani.
Concurență este și la Facultate de Mine, sau la Cea de Științe. Iar o parte dintre specializări se vor ocupa din prima etapă de înscrieri.

Diana Mitrache