Se reduc salariile la Spitalul Municipal Lupeni. Medicii sunt nemultumiti!

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Lupeni sunt nemultumite si ameninta cu proteste dupa ce au fost anuntate ca li se vor diminua retributiile lunare. Gabriel Lungu, presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal Lupeni, a precizat ca trebuie facute ajustari pentru a se putea incadra in Contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate. „Contractul este de 8,1 miliarde de lei vechi pe luna, iar sumele pentru salarii, cheltuieli curente, medicamente, utilitati se aduna la 9,5 miliarde de lei, deci este un deficit de 1,4 miliarde de lei vechi”, a  precizat Lungu. S-au analizat mai multe variante de reducere a cheltuielilor, astfel incat spitalul sa nu ajunga in colaps finaciar, si singura varianta optima a fost de aplicarea acestor diminuari salariale. Reducerea nu va afecta, insa, salariile de incadrare, ci doar sporurile angajatilor, dar si acest lucru inseamna o diminuare a veniturilor lunare pentru personalul angajat cuprinsa intre minim 100 de lei si maxim 800 de lei, in functie de salariu. Luni a fost informat personalul despre posibilitatea aplicarii aceastei masuri, iar decizia a starnit proteste din partea angajatilor, care ameninta chiar cu proteste. Angajatii Spitalului municipal din Lupeni au declansat o greva spontana nemultumiti de faptul ca exiata posibilitatea sa li se reduca din salarii. Potrivit liderilor de sindicat al angajatilor de la spitalul din Lupeni, protestul s-a datorat fondurilor insuficiente alocate unitatii medicale. „A fost un protest spontan la care au participat 100 de angajati ai apitalului. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca exiata posibilitatea sa se taie din sporuri. Nu e acceptabil pentru ca salariile sunt foarte mici raportate la munca pe care o prestam. Daca va fi nevoie vom mai protesta, o vom face organizat si vom apela si la caile de atac conform contratului colectiv de munca”, a declarat Cristina Varna, lider de sibdicat la spitalul Lupeni. Potrivit datelor oficiale, dupa aploicarea acetsor reduceri, din cei 255 de angajati ai spitalului Municipal Lupeni  27 vor avea salarii cuprinse intre 600 si 700 de lei net. Alti 43 de angajati raman cu salarii cuprinse intre 700 si 800 de lei, in timp ce 22 de angajati vor primi pana in 900 de lei. De asemenea, 19 persoane angajate la institutia medicala vor avea salarii cuprins eintre 900 si 1000 de lei, iar cei mai multi, adica 97 de persoane, raman cu retributii cuprinse in intrevalul 1000 – 2000 de lei.

Carmen Cosman

Monika Baciu

 

 

Advertisements

2 comentarii la „Se reduc salariile la Spitalul Municipal Lupeni. Medicii sunt nemultumiti!

  • 29 aprilie 2013 la 20:05
    Permalink

    eu ma enumar printre cei care vor avea intre 600-700. Mai bine inchideti spitalul pentru ca ati zis ca nu aveti nevoie de serviciile spitalului.

  • 29 aprilie 2013 la 20:39
    Permalink

    Ceea ce nu pricepeti voi este ca Valea Jiului este de mult sortita disparitiei … Investitii zero de la Guvern in infrastructura, minele lasate sa dispara treptat … Nu vad de ce spitalele ar trai mai bine. Oamenii … victime colaterale care in loc sa se uneasca se lupta fiecare sa fure cit mai mult … Imaginea cu scufunarea Titanicului in care fiecare se chinuieste sa supravietuiasca calcind peste cadavre e cea mai buna ilustrare a ceea ce incepe sa se intimple in Vale. …

Comentariile sunt închise.