Două vulpi, roșcate și foarte prietenoase, locuiesc de ceva timp în campusul Universității de la Petroșani. Sunt aproape domesticite și se lasă mereu hrănite de cei care le observă. Le-am găsit și noi, dimineața, când nu au refuzat niște biscuiți la micul dejun.
După urșii care au speriat localnicii și au alertat, prin Ro-Alert populația, cerbii, ori căprioarele ce apar întâmplător, veverițele care au devenit o obișnuință, acum avem și vulpi. Și asta, pentru că la Petroșani, campusul este amplasat într-un adevărat parc natural.
Cele două pot fi observate uneori împreună, iar alteori, ies singure din vizuinele pe care și le-au încropit în zonă. „Mereu sunt văzute aici. Sunt pașnice și mai primesc și de mâncare”, a spus un student de la Petroșani.
Sunt aproape domesticite și au înțeles că nimeni nu le poate face vreun rău, așa că au devenit aproape animale de companie pentru studenții de aici. Nu s-au temut nici de muncitorii care au amenajat campusul și au cosmetizat copacii. Iar când au primit de mâncare, s-au apropiat timide și au gustat din biscuiți. Mai primesc și mâncare de pisici și alte bunătăți, așa că au fost practic adoptate ca animale de companie aici, în campusul de la Universitatea din Petroșani.

Diana Mitrache