Maxim 250 de urși ar trebui să avem în pădurile și pe munții din județul Hunedoara. Acesta este numărul apreciat de Academia Română și cei de la APM arată că, de anul trecut și până acum, sunt cu 130 mai mulți.

Populația de urși din județul nostru a crescut mult. Animalele s-au înmulțit cu fiecare an și, numai de anul trecut până acum sunt peste 100 de exemplare noi.
Statisticile Agenției Pentru Protecția Mediului arată că avem 868 de urși, iar anul trecut erau, în munții Hunedoarei, 748 de urși.
Sunt mulți și fac pagube, iar până acum, Agenția de Protecție a Mediului a primit autorizație pentru împușcarea unui singur exemplar, la Câmpu lui Neag. Acolo, zilnic au fost raportate pagube și animale moarte, timp de mai bine de jumătate de an.
Fostul ministru al mediului, Tanczos Barna, a declarat, ziarului Libertatea, de joi, 11 iulie, că este foarte greu să reduci la jumătate numărul urșilor din România, care acum este între 8.000 și 10.000, și că este necesară împușcarea lor, dar numai în anumite condiții și potrivit legii, pentru a proteja populația.

Diana Mitrache