După ce s-a descoperit că elevii luau bursă chiar dacă erau corigenți, Ministerul Educației a publicat, în Monitorul Oficial, noi criterii de acordarea a acestora. A fost introdusă și o bursă de reziliență, dar este stipulat și modul cum se acordă aceasta.

Sunt valabile, din toamnă, noi criterii de acordare a burselor şcolare.
Potrivit acestora, a fost introdusă bursa de rezilienţă, care se acordă elevilor care au cel puţin media anuală 7.
Bursa de merit se acordă tuturor celor care au cel puţin media anuală 9.50.
Bursa de reziliență și cea de merit se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase.
De bursa de excelenţă olimpică I şi II beneficiază şi elevii aflaţi în mobilitate internaţională, pe durata mobilităţii, dar nu mai mult de anul şcolar în care a fost acordată bursa.
Bursele de merit, rezilienţă şi tehnologice se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe perioada pregătirii practice şi pe timpul pregătirii şi susţinerii evaluării naţionale de către absolvenţii clasei a VUI-a, în perioada primei sesiuni a examenului naţional de bacalaureat sau a examenului de certificare a calificării profesionale, până la comunicarea rezultatelor finale.
Pentru elevii din anii terminali, bursele sociale se acordă şi în perioada primei sesiuni a examenului naţional de bacalaureat sau a examenului de certificare a calificării profesionale, până la comunicarea rezultatelor finale.
Bursele se vor plăti în data de 20 a fiecărei luni.
Metodologia integrală va fi disponibilă pe edu.ro după publicarea în Monitorul Oficial.

Diana Mitrache