I nspectori sanitari veterinari au dat amenzi de peste 300.000 de lei, pentru că, în perioada aceasta, cu temperatura mari, au găsit nereguli la unitățile de alimentație publică. Iginea, termene de valabitate expirate și produse expuse la soare, sau improprii consumului, au fost retrase, iar vânzătorii sancționați. Veterinarii din Hunedoara au făcut controale care au urmărit modul cum este comercializată sau este procesată carnea, ori produsele din carne, dar și cum sunt depozitate cele de origine animală, precun laptele, brânza, fructele și legumele. Numai în luna iunie au fost verificate un număr de 904 obiective, iar pentru deficienţele constatate au fost aplicate 58 amenzi contravenţionale în cuantum de 300.800 de lei, precum și 18 avertismente. Au fost acţiuni de control și la unităţile de abatorizare, procesare, depozitare şi desfacere a produselor alimentare de origine animală și nonanimală. Astfel, au fost verificate un număr de 502 obiective. În unele, igiena era necorespunzătoare. Altele aveau produse etichetate necorespunzător, ori comercia-lizau produse alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Alții vindeau produse cu termenul de valabilitate depășit, iar alții le transportau în condiții necorespunzătoare. În urma neconformităților constatate au fost aplicate 18 amenzi contravenționale în cuantum de 231.400 de lei, precum și două avertismente. Inspectorii sanitar-veterinari atrag atenția că, în aceste perioade, cu temperaturio ridicate, vor fi intensificate controalele și vor fi vizate unitățile de producție, de abatorizare, cât și cele de vânzare, ori chiar restaurantele.

Diana Mitrache