Volntarii de la Crucea Roșie sunt în stradă și gata să acorde primul ajutor, celor ce au nevoie. Un cort a fost amplasat în zona Primăriei din Petroșani, spre exemplu, iar tineri, care acum sunt și ei în vacanță, au găsit de cuviință să dea o mână de ajutor și celor din Cartierul Aeroport.

Așa că acum, la peste 30 de grade Celsius, și cod galben de caniculă,
voluntarii oferă un sfat, o consultație, sau un pahar cu apă. „Am văzut fetele aici și am oprit. Pe căldura asta, ne trebuie un consul sumar, așa..E bună
tensiunea mea”, a spus o doamnă, care s-a oprit să îmi săroare
tensiunea arterială.
Voluntarii sunt tineri care au înțeles că acum e nevoie de
ajutorul lor și stau, de la 12,00 la 16,00, în orele de vârf, în zonele aglomerate. Și asta, pentru că oamenii au nevoie de un mic sprijin. „Suntem aici, ca să le lumăm tensiune. S-au oprit destul de mulți oameni până acum”, a spus una dintre voluntarele care, de marți, sunt în zona Dacia din Cartierul Aeroport.
„Acțiunea noastră se numește Canicula și venim aici în fiecare zi, când sunt mai mult de 30C afară. Suntem și în fața primăriei, cu un cort, așa cîă ne ocupăm de toată lumea”, a completat o alta.
Temnperaturile au crescut simțitor și au trecut de 30 de grade Cesius la orele amiezii. Canicula va continua și în zilele ce urmează, așa că tinerii voluntari de la Crucea Roșie vor ieși pe stradă, în
sprijinul celor ce au nevoie.
Diana Mitrache