12Cabanierii din Straja îi asteaptã anul acesta pe turisti cu multe surprize, dar cel mi important este cã încã se schiazã. În plus, la Schitul Straja se va oficia si Slujba de Înviere, dar vineri din Lupeni va pleca, pentru a 14-a oarã consecutiv, procesiunea denumitã „Drumul crucii”.

Pentru a 14-a oarã consecutiv credinciosii pot participa la procesiunea religioasã ce rememoreazã patimile lui Isus pânã a fost rãstignit pe cruce. „Pe turisti îi asteptãm cu  sufletul deschis, cu ceea ce se întâmplã în jurul Schitului Straja de Pasti, adicã Deniile din fiecare searã pânã vineri. Vineri este drumul crucii, dupã aceea este Învierea în Straja.

Anul acesta este a 14-a procesiune a Drumului Crucii. Sperãm ca si în acest an sã vinã cât de multi credinciosi la aceastã procesiune si, de ce nu, parcurgând cei 10 kilometri – pentru cã este cel mai lung Drum al Crucii din lume – sã facã pe lângã efortul fizic si unul mental si sã înteleagã chinurile la care a fost supus Mântuitorul pentru iertarea pãcatelor noastre, care sunt din ce în ce mai multe”, a declarat Emil Pãrãu, initiatorul acestei procesiuni religioase.

12-1Iar de Pasti turistii vor putea mânca, pe lângã bucatele traditionale si miel haiducesc. Dar, una dintre atractiile Statiunii Straja o reprezintã, încã zãpada, asta desi poienitele sunt pline de flori de sezon. Se schiazã în conditii foarte bune pe pârtia Canal, la teleschiul 2, si pe pârtia Slalom la teleschiul nr.1.

Carmen Cosman