Cele mai bune licee, după media obținută înainte de contestații, sunt, în județul nostru, la Deva.
Statisticile arată că singurul 10 este la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva. Iar, în ordine, pe lista celor mai bune se numără Colegiul Decebal, tot din Deva, „Iancu de Hunedoara”, din municipiul Hunedoara, ori „Aurel Vlaicu” din Orăștie.
Liceele din Valea Jiului deschid lista, ca de obicei, cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani. Aici, un singur candidat a fost respins, iar nota maximă obținută de un candidat este 9,83, aceasta fiind a patra pe județ.
Nu mai puțin de 52 de absolvenți au între 9,00 și 9,83, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, iar acest rezultat îl plasează, din nou, în topul celor din Valea Jiului.
Colegiul Național „Carmen Sylva” de la Petroșani, are 15 respinși. Și tot aici, cea mai mare medie a fost de 9,73.
La polul opus, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroșani sunt doar 5 admiși, din 23 înscriși pentru examenul de Bacalaureat.
35 de tineri nu au promovat nici la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Vulcan. Iar aici, prima medie a fost 9,03.
La Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, prima medie este 9,7, iar 14 elevi nu au luat minim nota 6,00.
Și, tot la Lupeni, cea mai mare medie de la Liceul Tehnologic a fost 7,43. Aici, din 27 de elevi înscriși, 8 au peste 6,00, deci au promovat examenul.
La Uricani, la proaspătul Liceu Tehnologic Retezat, cea mai bună medie este 9,28. 21 de elevi, din 28 au promovat examenul.

Diana Mitrache