A terminat liceul la Petrila, luni aștepta notele la Bacalaureat și apoi admiterea la facultate, dar, pe ultima sută de metri, spune că a câștigat 15.000 de lei, bani pentru Wafy. Vorbim despre Adrian Ciprian Taian, care le-a scris celor de la Fondul de Burse pentru Robotică și Programare și a avut succes.
„Am fost printre primii. Am lăsat puțin treaba pentru bacalaureat și am completat cererea. Inițial, au fost foarte multe cereri și au depășit bugetul total. Noi am cerut 23.000 de lei, dar am primit 3.000 de euro, adică 15.000 de lei. Este un start foarte bun, pentru acest an, noi fiind obișnuiți cu sume de sub 1.000 de lei”, spune Adrian Ciprian Taian, cel care a fost liderul echipei de robotică.
Și tot el, acum, după ce a predat ștafeta colegilor lui, spune că au obținut premii, chiar dacă erau cei mai slab finanțați dintre toți competitorii.
„Banii vor fi folosiți pentru procurarea de echipamente mai moderne. O mică parte, îi vor folosi și pentru deplasări, cazări. Dar vom avea piese. Asta pentru că noi, cei din Valea Jiului, am avut rezultate foarte bune. Am ajuns până la naționale, am avut premii naționale, dar aveam mereu cele mai mici bugete. Acum doi ani, m-am dus și m-am uitat la celelalte echipe care erau la naționale și noi eram singurii care aveau 2.000 de euro. Restul aveau 20.000 de euro și chiar 100.000 de euro”, mai spune Adrian Ciprian Taian.
Fondul de Burse pentru Robitică și Programare este susținut de ING Hubs România, iar acum, în afară de cei din Petrila, au mai câștigat și Echipa SolarSparks din Timișoara, Smart Bits tot din Timișoara și, tot de acolo, Echipa Facultăii de Mecanică Timișoara. Fiecare câte 15.000 de lei.

Diana Mitrache