10 oameni și-au pierdut viața pe șoselele din județul Hunedoara, în jumătate de an. Statisticile arată că alți 30 au fost grav răniți. Nu lipsesc cei care au fost prinși că au consumat alcool, ori sub influența substanțelor interzise. Șoselele devin un
pericol, din cauza vitezei
la volan și a inconștienței celor care se urcă la volan și nu respectă legile.
Polițiștii hunedoreni au avut peste 600 de acțiuni preventive în trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 21.639 de sancțiuni contravenționale.
Peste 9.200 de șoferi au apăsat mai tare pedala de accelerație și au fost sancționați, iar alți 122 au fost amendați pentru conducere sub influența alcoolului. Au fost, de asemenea sancționați șipeste 700 de pietoni și aproape 300 de bicicliști. „Polițiștii au aplicat peste 21.000 de sancțiuni contravenționale, pe principalele cauze generatoare de evenimente rutiere și au întocmit 476 de dosare de cercetare penală, pentru diferite infracțiuni la regimul rutier, fie că vorbim de spre consum de alcool sau substanțe interzise, fie că vorbim despre infracțiunea de a conduce un autivehicul fără permis de conducere, sau pentru vătămare din culpă”, spune Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Potrivit datelor statistice puse la dispoziție de Serviciul Rutier Hunedoara, în perioada 01 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024, la nivelul județului, s-au înregistrat 37 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 10 de persoane și rănirea gravă a altor 30.

Diana Mitrache
Imagini IPJ Hunedoara