Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan nu vrea sã audã de comasarea spitalului. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani i-a întins op mânã de ajutor lui Gheorghe Ile, omologul sãu din municipiul Vulcan.

Cel din urmã nici nu vrea sã ia în considerare în momentul de fatã o eventualã comasare a unitãtilor medicale din cele douã localitãti. Mai mult decât atât, acesta a tinut sã precizeze în în urmã cu aproximativ doi ani s-a discutat o astfel de variantã care a fost refuzatã de managerii spitalelor.

”Tiberiu Iacob Ridzi împreunã cu primarul Ile si cu ceilalti primari acum un an si jumãtate, doi ani de zile am discutat sã facem spital sã se numeascã Sfânta Varvara Valea Jiului. Atunci nu au fost de acord spitalele si au mers independent. În momentul de fatã Spitalul Vulcan este într-o reformã,într-o reorganizare cu aprobarea Ministerului, cu aprobarea Consiliului Local pe o perioadã de 6 luni de zile. Marti suntem la negocierea contractului cu Casa de Asigurãri de la Deva si am obtinut si cele 15 paturi suplimentare la Spitalul municipal Vulcan. Dupã 6 luni de zile dacã spitalul nu se poate poate redresa, sunt conditii care nu sunt rezolvate vom discuta un alt program împreunã cu consiliul local Vulcan. În momentul de fatã toate lucrurile sunt aprobate pe o perioadã de 6 luni de zile. Acest program se mentine pânã în toamnã”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Primarul din Vulcan nu îsi face planuri îndelungate. Adicã dupã cele 6 luni de redresare economicã a unitãtii medicale se vor lua eventualele mãsuri, deocamdatã comasarea este exclusã. ”Nu mai luãm în considerare nimic, vom vedea care sunt parametri ce vor fi realizati în aceastã perioadã si atunci vom decide. Nu dãm cu presupusul. Sã fim seriosi, sã analizãm lucrurile reale”, a mai spus Ile.

Pentru moment, angajatii Spitalului municipal din Vulcan au renuntat la proteste. În cursul zilei de marti, acestia si-au primit jumãtate din salariile aferente lunii martie. Dacã situatia nu se va rezolva pânã la finele acestei luni angajatii vor iesi din nou în curtea unitãtii medicale.

Monika BACIU