Perchezițiile ce au avut loc la Complexul Energetic Hunedoara au convocat Consiliul de Administrație. Se fac anchete interne, verificări în ce privește pontajele fictive, iar directorul general Eusebiu Durbacă ar putea fi suspendat. Reacțiile după descinderile DIICOT au ajuns până la Ministerul Energiei.

Mai mulți angajați ai Complexului Energetic Valea Jiului au fost audiați la sediul DIICOT. Mascații au descins miercuri la mina Livezeni, la Lonea, dar și la sediul în care se află corpul administrativ al Complexului Energetic Valea Jiului și la sediul PrestServ. Surse din rândul anchetaților arată că s-au cerut pontaje, iar principalul vizat este directorul general Eusebiu Durbacă. Consiliul de Administrație a luat câteva decizii de moment și Ministerul Energiei va trimite la Petroșani corpul de control.
„Există o urmărire penală cu privire la săvârșirea mai multor fapte. În momentul de față, nu știm încadrarea juridică. Astăzi (n.r. 4 iulie) am avut o ședință a CA, la ora 9,00, în care am decis să trimitem o adresă către Ministerul Public, DIICOT, pentru a ne comunica oficial obiectul urmăririi penale, infracțiunile cu privire la care se efectuează urmărire penală și calitatea procesuală a domnului director general, pentru a analiza dacă se impune măsura revocării sau nu din funcția de director general”, a spus Andrei Popa, președintele CA al CEVJ.
Până ce DIICOT va comunica pe acest subiect, cei din Consiliul de Administrație spun că i-au cerut o anchetă internă tocmai directorului general Eusebiu Durbacă. Asta, pentru a vedea ce pontaje sunt fictive.
„I-am cerut domnului director general să fie proactiv și să continue activitatea de cercetare, pentru presupusele pontaje false și concedii medicale false. Și, după ce vom primi informați de la Parchet, vom lua o decizie la nivelul CA”, a mai precizat Andrei Popa.
În Valea Jiului au fost mai multe percheziții, iar pe surse, angajații spun că li s-au cerut pontaje. Neoficial, se vorbește despre angajați care ar fi fost pontați, fără să fie la lucru, ori chiar pontați, deși erau plecați din localitate, sau chiar din țară.

Diana Mitrache