Monica Ridzi sprijinã înfiintarea unui centru educational special pentru copiii care necesitã îngrijire specialã

9Deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi doreste înfiintarea unui centru educational special pentru copiii care necesitã îngrijire specialã din Valea Jiului.

În acest sens, Monica Ridzi s-a adresat ministrului Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului Remus Pricopie solicitându-i sã ia în calcul oportunitatea înfiintãrii unui centru de pedagogie curativã în Valea Jiului, astfel încât si copiii care au astfel de probleme de sãnãtate si care locuiesc în localitãtile Vãii Jiului, sã poatã beneficia de o educatie si îngrijire specifice problemelor cu care se confruntã. “România se numãrã printre tãrile în care, din nefericire, numãrul copiilor afectati de boli precum  autismul, sindromul Dawn si altele asemãnãtoare este foarte mare. În mod special, vã informez cã în zona Vãii Jiului, regiune pe care o reprezint în Parlamentul României, cazurile de copii care suferã de astfel de boli si cazurile de copii care sunt afectati de alte afectiuni grave ale sãnãtãtii si care necesitã o atentie si o îngrijire specialã sunt extrem de numeroase. Acest lucru mã determinã sã cred cã, pentru a rãspunde nevoilor de îngrijire specialã a acestor copii, dar si nevoilor de scolarizare a acestora, pentru a obtine rezultate promitãtoare în educatia acestor copii, ar fi pe cât de utilã, pe atât de necesarã, înfiintarea unui centru special de educatie destinat acestei categorii de copii. Este stiut faptul cã în grãdinitele si scolile de interes public este extrem de dificilã integrarea acestor copii cu nevoi special, în contextul în care scolarizarea acestora necesitã mult mai multã atentie si necesitã prezenta unor dascãli pregãtiti în mod special pentru a lucra cu aceastã categorie de copii.9-1 În prezent, un astfel de centru de pedagogie curativã fuinctioneazã în judetul Hunedoara doar la Simeria, iar din cauza distantei foarte mari fatã de Valea Jiului, precum si a problemelor sociale cu care se confruntã, în general, familiile care au copii cu astfel de probleme de sãnãtate, deplasarea acestora la cursurile specializate din cadrul acestui centru pedagogic special este imposibilã”, declarã Monica Iacob Ridzi.

În opinia deputatului Monica Iacob Ridzi, copiii care necesitã îngrijire specialã  necesitã mai multã atentie si actiune din partea statului român, din partea Ministerului Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului, ca rãspuns firesc la obligatiile asumate prin Constitutia României fatã de persoanele cu probleme si nevoi speciale.

Marius MITRACHE

Advertisements

2 comentarii la „Monica Ridzi sprijinã înfiintarea unui centru educational special pentru copiii care necesitã îngrijire specialã

  • 26 aprilie 2013 la 06:29
    Permalink

    pe ce lume traieste deputata RIDIZI ??? NU STIE CA IN LUPENI ESTE CENTRUL PENTRU COPIII SI ELEVIII CU DIZABILITATI ??? NU STIE CA APARTINE DE INSTEPCTORATUL SCOLAR HUNEDOARA ??? NU STIE CA ESTE SINGURUL CENTRU DIN VALEA JIULUI PENTRU CEI CU DIZABILITATI PROFUNDE ??? UNDE A TRAIT DEPUTATA ?? se trezeste acum ??? sa se duca sa vada ce conditii au , toti primarii stiu dar nimeni nu ii ajuta !!!!!!

  • 26 aprilie 2013 la 19:49
    Permalink

    Adevarat graieste dl Serbanescu,chestia este ca nu vedeti aceste probleme decat atunci cind nu mai sunteti la PUTERE.As dori sa se stie ce ati facut in mandatul trecut pentru aceasta categorie de copii,nu vorbe ceva concret.

Comentariile sunt închise.